Tots els pobles
ca.pngEN

Inici>Notícies>Notícies de la indústria

Fumat i Torboso

01 de gener de 7070

  Són característics del whisky escocès? D'on provenen aquests sabors especials? És això de fumat o de torba que fa olor? WQuins whiskys tenen un fumat diferent? Quins whiskys tenen la torba típica? 

Whisky escocès

d'on ve la torba

  Hem de deixar que l'ordi germini en primer lloc quan produïm whisky de malta, alliberarà el midó present a la paret cel·lular de l'ordi. Però hem de parar-hi més atenció, no pot deixar que l'ordi broti en excés, en cas contrari, hi ha un consum excessiu de midó per al creixement dels gèrmens, la producció d'alcohol es reduirà molt durant la fermentació. 

ordi de whisky

  TEl següent pas és rostir l'ordi i evitar que l'ordi broti. A Escòcia, la torba, que estava fàcilment disponible, era el millor combustible per coure ordi.

ordi rostit

  Pmenjar, en general es refereix al sòl d'alt contingut d'aigua, alt contingut de fang, carbonització incompleta, entre fang i carbó. Quan els escocesos utilitzaven torba per coure el seu ordi, els compostos "fenòlics" de l'ordi es van introduir a la malta, donant al whisky escocès el seu sabor distintiu.

Destil·leria Goalong

  Taquí hi ha una altra manera de produir sabor a torba, que és la influència de les bótes de roure. Les bótes de roure són responsables d'entre el 60 i el 70 per cent del sabor del whisky, de manera que si el licor s'envelleix en bótes de roure que s'utilitzen per contenir whisky de torba, també donarà al whisky un sabor de torba.


Classificació de la torba

 

A. 1 ~ 5 ppm és un contingut de torba baix, i la majoria del whisky escocès és de torba baixa, amb un lleuger fumat, de manera que ni tan sols el podeu sentir si no ho noteu.

B. 15 ~ 25 ppm és un contingut de torba mitjà, com Talisker i Highland Park, amb un sabor fumat evident, i Caol lla i Bowmore d'Islay també pertanyen al contingut de torba mitjà, amb un "gust de poció" moderat però no fort.

C. Més de 30 ppm és un alt contingut de torba. Els famosos de la marca d'Islay, Ardbeg, Laphroaig, Lagavulin són els típics whiskys de torba pesada, amb un fort sabor a torba.

foc

d'on ve el fumat

  Hi ha molts factors que porten el fum. Si es rosteix l'interior de la bóta de roure, el fum quedarà al whisky, donant com a resultat el fum de pa torrat cremat.

  Per al destil·lador que s'escalfa amb foc directe, la temperatura és difícil de controlar. Una part del whisky del destil·lador és coqueig a causa de l'excessiva intensitat de calor, donant lloc a gust de sofre i pólvora, també és una mena de fumat.

  BL'ordi amb torba també produeix fumats. A més de deixar fenols a la malta, la torba també conté una olor fumat de combustió incompleta. Per tant, el fumat sovint s'associa amb la torba.  

sabor a whisky