Tots els pobles
ca.pngEN

Inici>Notícies>Notícies de la indústria

Noves tendències de licors per al 2015

01 de gener de 7070

Després d’un any d’activitat intensiva el 2014 per a les empreses de begudes espirituoses en termes de fusions i adquisicions, és probable que el 2015 sigui molt més tranquil, principalment per la manca d’oportunitats d’adquisició evidents, agreujades per les altes valoracions de les marques i empreses moment, escriu Jeremy Cunnington, analista sènior de begudes alcohòliques a Euromonitor International

L’any passat es van produir una gran quantitat d’adquisicions, encapçalades per l’adquisició de Sunteam de Beam, que només va ser superada en la participació sorpresa per l’adquisició de Whyte & Mackay per part d’Emperador. Menys sorprenent va ser l’enfortiment de Diageo de la seva posició al tequila amb una sèrie d’adquisicions, inclosa la renúncia a la seva marca de whisky irlandès Bushmills i l’obtenció d’una participació majoritària a la companyia índia United Spirits, convertint-la en el líder mundial indiscutible en matèria d’alcohol en termes de volum. L’altra important adquisició d’interessos va ser l’adquisició de Drambuie de William Grant.

Els preus elevats mostren tant l’enorme potencial que tenen les marques internacionals de begudes espirituoses, però també l’escassetat de marques, amb moltes d’elles de propietat privada. Els elevats preus pagats per Beam per Suntory, per la participació majoritària de United Spirits per Diageo i, potser més ridícul, per Whyte & Mackay per Emperador, han animat totes les empreses i propietaris de marques que vulguin vendre a esperar i exigir preus molt elevats dels seus actius. . A menys que els venedors siguin més realistes o que els compradors potencials estiguin tan desesperats o vegin un potencial de sinergies / creixement enormes, les empreses defugiran l'adquisició.

La majoria d’empreses internacionals tenen llacunes en la seva cartera, ja sigui en termes de categoria o geogràfics, i, a excepció de Beam Suntory, tenen diners per gastar, però la pregunta és si hi ha alguna cosa adequada per adquirir. Amb els propietaris de Grand Marnier que ara volen racionalitzar la seva distribució, en lloc de vendre l’empresa, no hi ha empreses evidents per adquirir. Qualsevol que es posi a la venda probablement sigui relativament petit.

El principal entre les empreses que volen comprar hauria de ser Pernod Ricard, ara que s’ha convertit en molt més fort financerament, que s’ha de reforçar per deixar que quedi massa per darrere de Diageo. Una de les àrees en què podria treballar és la seva cartera de marques als Estats Units, per exemple, amb un petit lot de bourbon, o potser podria reforçar la seva presència a les regions on és feble i que vol desenvolupar-se, és a dir, Àfrica i Amèrica Llatina, mitjançant l'adquisició d'un local empresa.

Amb la probabilitat que sigui un any lent en termes de fusions i adquisicions, serà interessant veure com es desenvolupen les estratègies de les empreses el 2015. Començarà Beam Suntory a ampliar la seva extensió geogràfica? Com es desenvoluparan les empentes de les empreses espirituoses cap a Àfrica? Com es continuarà desenvolupant el gran impuls internacional d'Edrington? Aconseguirà Bacardi guanyar certa estabilitat al capdamunt per desenvolupar una estratègia coherent?

Potser la qüestió més rellevant per a futures activitats de fusions i adquisicions serà si Diageo pot començar a girar cap a United Spirits i, com Pernod Ricard, crear una cartera de marges més rendibles i rendibles a l'Índia. Si és capaç d’aconseguir-ho, això assolirà l’interès d’altres empreses internacionals per la resta de companyies índies independents i significarà una activitat potencial fins al 2016 i més enllà.
Tot i que hi haurà menys activitats de fusions i adquisicions de taquilla el 2015, no obstant això, serà interessant veure com es desenvolupen les principals empreses internacionals durant l'any.