Tots els pobles
ca.pngEN

Inici>Notícies>Notícies de la indústria

Els diferents alcohols tenen efectes diferents sobre el vostre estat d’ànim

01 de gener de 7070

És l’estudi més gran que ha documentat mai com reaccionen les persones a l’alcohol, segons l’estat d’ànim. Els investigadors van utilitzar dades de gairebé 30,000 persones que van respondre a l'Enquesta Mundial sobre Drogues, una enquesta internacional anual sobre hàbits d'alcohol i drogues a tot el món. Van trobar diferències significatives entre els diferents tipus de begudes.
69 (1)Els esperits forts (com el vodka, el ginebra o el whisky) feien que la gent se sentís energitzada (58% de les persones), segura (59%) i sexy (42%). Però també van tenir un efecte negatiu, tendint a provocar agressions en algunes persones. Els sentiments negatius com l’agressivitat (30%), la inquietud (28%) i el plor (22%) causen preocupació. Mentrestant, només el 2.5% dels bevedors de vi negre es va sentir més agressiu.

El vi negre tendeix a entristir la gent en el 17% dels casos, però el que és més significatiu és que el 53% dels bevedors de vi negre va dir que els deixava sentir més relaxats. Una fracció similar de persones (gairebé el 50%) van informar d’aquest sentiment per la cervesa. Resulta que prendre una cervesa o una copa de vi tendeix a fer-vos sentir més relaxat.

No està clar per què passen aquestes coses. Pot ser degut a la naturalesa de la beguda, com ara diferents ingredients, contingut alcohòlic i les quantitats consumides. Tanmateix, també es pot deure a aspectes culturals. Bàsicament, l’entorn en què la gent tendeix a beure vi negre pot ser més relaxant, mentre que l’entorn per als licors pot ser més actiu.
69 (2)“Sentir emocions positives pot estar en part relacionat amb la promoció d’experiències positives per part de la publicitat i els mitjans de comunicació. Les emocions experimentades també es podrien relacionar amb quan es beu alcohol, els nivells d’alcohol dins de cada tipus de beguda i els diferents compostos que es troben en diferents begudes. Comprendre les emocions associades al consum d’alcohol és imprescindible per abordar el mal ús de l’alcohol ”.

El professor Mark Bellis, director de polítiques, investigació i desenvolupament internacional de Salut Pública de Gal·les, diu que hauríem de prestar més atenció als esperits, que estan associats a una rica història de violència.

“Els licors sovint es consumeixen més ràpidament i tenen concentracions d’alcohol molt més altes. Això pot provocar un efecte estimulant més ràpid a mesura que augmenten els nivells d’alcohol en sang. També es poden consumir en diferents ocasions socials, de manera que la gent els pot beure deliberadament per sentir ràpidament l’efecte borratxo, mentre que és més probable que altres tipus de begudes es consumeixin lentament o amb menjar. A mesura que les persones reben l’escalada dels nivells d’alcohol, els mateixos augments redueixen la capacitat del cervell de suprimir els sentiments impulsius o de considerar les conseqüències d’actuar sobre ells ”.

L'estudi es va publicar al British Medical Journal.
69 (3)Recursos de : zmescience.com